Holistisch teken en schilderen

Uit het hoofd in het hart • Zelfliefde • Persoonlijke ontwikkeling • Spelen • Ontspanning
element aarde

Wat is holistisch tekenen?

Bij holistische tekenlessen gaat het niet om hoe goed je kunt tekenen of schilderen. Het gaat om de ervaring, het plezier van creëren en de inzichten die je genereert voor jezelf. Het is een prachtig proces, gekoppeld aan een thema. We leven ons in, doen lichaamswerk, meditatie of visualisatie voordat we gaan beginnen met tekenen, schilderen of collages maken. 

We noemen het holistisch omdat je niet allen werkt met je handen, maar ook met je gevoel en je geest. En natuurlijk ga jij aan het einde naar huis met jouw kunstwerk en een heleboel inzichten over je zelf. 

Want alles in jouw werk heeft een betekenis. Kleur, de energie in jouw tekening, de interactie tussen de elementen, de symboliek, en waar jij iets plaatst in jouw werk. De tekentaal is ook wel de taal van het onderbewustzijnde. En dit bespreken we na het creatieve proces. 

We werken met allerlei materialen (zoals verf, potloden, maar ook aarde en eigenlijk alles dat werkt voor ons thema) en technieken (zoals energetisch tekenen, collages, schilderijen etc). 

 

Wil je een keer bij mij een holistische teken en schilderles doen? 

Meld je dan aan voor een van de retreats gepland deze zomer 2024. Waarin we op een prachtige plek in de natuur buiten gaan werken.