ONTWERP TIPS

 

Bij sommige programma’s zoals Canva wordt het je heel makkelijk gemaakt om zelf aan de slag te gaan met verschillende ontwerpen. Ook ik maak graag blog posts op voor mijn klanten in dit programma, zodat men er zelf mee aan de slag kan.

Maar toch kan het nog best lastig zijn. Wat ik vaak zie, en vandaar ook deze blog is dat men zich niet bewust is van de marge ruimte. Ik ga twee voorbeelden laten zien, zodat het wat makkelijker praat.

Voorbeeld 1:

Voorbeeld 2:

Uitleg:

Bij voorbeeld 1 zie je dat er ruimte om de tekst zit. Dit geeft rust. De ruimte vanaf de rand van de post of pagina tot de tekst heet marge. Het is belangrijk om een ruime marge aan te houden zodat de tekst ruimte heeft. 

 

Bij voorbeeld twee zie je dat de tekst heel dicht op de rand staat en dit wordt rommelig en is daardoor uit balans. 

 

Would love to hear from you!

E. inge@sunnyfields.nl

T. +31 6 2191 5796

Volg me op

© 2021 Sunnyfields

Ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel 72023295