Creëeren en werken vanuit je hart.

Dat klinkt heel mooi. Maar hoe weet je dat je dat doet? Hier een paar tips.

 

1. Luisteren naar je lichaam

Luister ook naar je hart. Krijg je een nieuwe offerte aanvraag binnen? Of wordt je gebeld door een potenciële nieuwe klant? Mag je een belangrijke beslissing maken? Sta dan een stil en wees je bewust van wat je voelt in je hart. Voel je dat je hart open is? Een blij gevoel, een gevoel van YES! Dan is dit een teken dat je hiermee verder mag. Voel je een frictie? Een gevoel dat het je tegen staat? Dan is dit een teken dat je er beter niet aan kan beginnen of er verder mee kan gaan.

Wanneer je aan het werk bent, sta je dan wel een stil bij hoe je ademt? Adem je snel en oppervlakkig? Breng dan je adem weer terug naar je buik. Een ademhalingstechniek zoals Uyaji, waarin je je strottenhoofd licht dichtknijpt, helpt je langzaam te ademen en maakt je weer rustig in je hoofd.

 

2. Gebruik van Sankalpa (ofwel affirmatie)

We hebben allemaal wel eens iets dat we echt ‘MOETEN’ doen. Maar dat moeten doen is een heel vervelend woord en zwaar beladen. Waardoor je meteen een zwaar gevoel krijgt in je schoenen. Kunnen we dit ‘moeten’ misschien veranderen naar ‘mogen’? Of misschien gewoon zeggen ipv: ‘Ik moet dit doen’ naar ‘Ik ga dit doen’. Dan neem je zelf de touwtjes in handen en voelt het niet meer zo als een verplichting.
Heb je dus iets dat je ‘gaat’ doen en nog steeds heb je er totaal geen zin in? Gebruik dan de volgende affirmatie:

“Everything I do, I do with love.”

Zeg dit hardop en plaats je bewustzijn in je hart wanneer je dit zegt en meen het ook echt. Dat verandert de zaak, zo voelt het een stuk beter en geeft het de uitkomst een stuk meer betekenis.

En als je iets voor een ander doet en je doet het met liefde, dan is dat weer heel positief voor jouw karma.

 

3. Beslissingen maken met Dharma en Karma

Wat is Dharma? Dharma is meegaan met het universum. Wanneer je tegen het universum ingaat, ga je zeg maar tegen de stroming in. Hierdoor voelt het net alsof je tegen de stroming van de rivier opzwemt. Dan gaat alles moeilijk en zijn er velen tegenslagen. Dan betekent het niet dat dit helemaal niet is wat je zou moeten doen, het zou ook kunnen zijn dat je er simpelweg nog niet helemaal klaar voor bent.

Wat is karma? Karma is een actie. En hier ontstaat een reactie. In het leven is het belangrijk zoveel mogelijk goede karma op te bouwen. Hierdoor wordt je een beter mens.

Wanneer je een beslissing maakt vraag je jezelf dan eens het volgende af: 

1. Wil ik dit echt?
Voel ik in mijn hart dat ik dit mag doen? Dan is het Dharma. Voel je dit niet dan is het iets anders. En kan je het beter niet doen.

2. Wil ík dit, dus mijn atma (mijn bewustzijn) of mijn ego?
Deze geven verschillende uitkomsten in jouw karma. Dus is het iets dat jij voelt dat je mag doen omdat je zo met het universum meegaat (dharma) of is het iets dat jouw ego wilt (bijvoorbeeld omdat het je een gevoel van macht zal geven).

3. Is mijn verplichting naar familie, vrienden of werk om dit te doen?
We hebben nu eenmaal verplichtingen, naar ons gezin, onze familie, werk en soms ook naar vrienden om elkaar te helpen. En dit doen we met liefde. “Everything I do, I do with Love.”

4. Willen zij dit om hun dharma? Of om hun ego?
Deze vraag kun je je ook afvragen wanneer er iets aan je gevraagd wordt. Wanneer je iemand kan helpen om hun dharma te volgen is dat natuurlijk fantastisch. Is het iets om hun ego te voeden, dan heeft het misschien niet zo’n prioriteit.

 

4. Elke ontmoeting is een kans

Beschouw elke ontmoeting als een heilig evenement, waarin een mogelijkheid schuilt om iets van elkaar te leren. Open je hart voor een ander. 

Mijn guru zegt altijd, je kan leren door pijn of door liefde. Meestal leren we helaas door pijn. Maar door liefdevol met een ander om te gaan en de ander proberen te begrijpen, schuilt hier een prachtige kans om van elkaar te leren. En zo geldt dit ook voor collega’s, opdrachtgevers en opdrachtnemers.

Bekijk de ander goed, luister naar wat hij of zij zegt. Kijk naar iemands lichaamstaal.  Wat zegt zijn/haar lichaam? Wat voor gevoel krijg je bij deze persoon? Zo krijg je al een heel goed gevoel hoe je met deze persoon aan het werk kunt gaan en hoe je de opdracht voor hem of haar kan uitvoeren.

 

 

 

Ik werk al ruim 15 jaar als ontwerper. Maar interesseer me ook in ondernemen, yoga en spiritualiteit. Op deze blog geef ik jou hier verschillende tips over.

Would love to hear from you!

E. inge@sunnyfields.nl

T. +31 6 2191 5796

Volg me op

© 2021 Sunnyfields

Ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel 72023295